Espresso brewing for El Salvador coffees
Karakteristika og bryggetips
El Salvador er kendt for sin milde, afrundede og glatte mundfølelse, kombineret med en medium krop og lav til medium syrlighed. Kaffens sorter inkluderer ofte Bourbon, Catuai, Pacamara eller Pacas.
Anbefalinger til espresso-ekstraktion:
- For det bedste resultat anbefaler jeg en ekstraktionstid på 29-31 sekunder. Denne længere ekstraktion fremhæver kaffens sødme og giver en glat, behagelig eftersmag.
- Du kan også eksperimentere med en kortere ekstraktion på 27-29 sekunder, men efter min erfaring giver en længere ekstraktion en mere intens krop og en rigere smagsoplevelse.
Ved at justere din ekstraktionstid kan du udforske dybden og balancen i denne fantastiske kaffe.
God fornøjelse med brygningen!
Dose | 21 g dobb shot |
Extraction time | 29-31 sec |
Liguid mass | 38 g. |
Extraction rate | 21/38= 0,55% |
The dose is calculated using a 20g porta filter min. dose 19g/ max. dose 21 g. pr double espresso.