Espresso brygning til Rwanda kaffe
Bryggetips
Kaffe fra Rwanda er kendt for sin høje vægt og en udtalt, lang eftersmag. Denne kaffe skiller sig dog ud med sin behagelige, mellemfyldige krop, som er glat og fløjlsblød fremfor tung.
Tips til kalibrering af espresso:
- Fremhæv kaffens mellem- til lave syrlighed.
- Anvend en længere ekstraktionstid for at opnå den bedste smagsbalance.
Overvejelser ved kværning:
- Sørg for, at kværnen er lidt mere fyldt end normalt, selvom det generelt anbefales at fylde minimalt.
- Denne justering hjælper med at opretholde en ensartet tyngdekraft, når bønnerne kommer i kontakt med kværnens knive, og sikrer en jævn kværning og bedre espressoekstraktion.
Ved at følge disse tips kan du få det bedste frem i denne kaffe
God brygning!
Dose | 20 g dobb shot |
Extraction | 25-28 sec |
Target mass in weight/liguid | 40 g. |
Extraction rate | 20/40= 0,50% |
The dose is calculated using a 20g VST porta filter.
Min dose is 19g/ and Max dose 21 g. pr dobb espresso.